Regelmatig sperwer voor de hut.

De laatste tijd worden de fotograven in onze hut regelmatig verblijd met een bezoekje van de sperwer. Deze mannetjes sperwer heeft blijkbaar prima naar zijn zin met een overvloed aan voedsel. Zou nu en dan slaat hij zijn slag door een kleinere vogel te vangen.

De sperwer en de ringmus.

Afgelopen tijd laat deze mannetje sperwer weer regelmatig voor de hut zien. Hij jaagt dan bij voorkeur op kleine vogeltjes zoals vinken, groenlingen en ringmussen. Deze ringmus had niet veel kans tegen de veel snellere sperwer.

Foto: Ron Entius

Jongleren met een visje!

Het zijn drukke tijden voor de ijsvogeltjes. Dagelijks moeten er de nodige visjes worden gevangen. Om het visje met de kop eerst naar binnen te werken wordt deze in de lucht omgegooid.

Foto: Petra Buhrer.

Corona tijdperk.

Nu Nederland gebukt gaat onder de Corona crisis krijgen wij veel vragen van fotografen en / of bezoekers. Via deze berichtgeving willen wij u verder informeren omtrent de laatste stand van zaken. Op dit moment zijn wij nog open. Uiteraard hebben wij ons zelf ook de vraag gesteld of we ook moeten gaan sluiten. Wij hebben op de achtergrond hierover ook veel contact gehad met andere hut-eigenaren. Een groot verschil hierin is dat onze hut op eigen (privé) terrein bevindt en hierop meer toezicht mogelijk is en veel gemakkelijker schoonmaakwerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Uiteraard houden wij ook de berichtgeving van…

Meer lezen…..

IJsvogel overwintert graag bij fotohut Alblasserwaard.

Het vrouwtje ijsvogel is vrijwel dagelijks een verschijning voor de fotohut. Het dagelijkse aanbod van visjes zorgt er voor dat het ijsvogeltje dagelijks komt vissen voor de hut. Dagelijks worden er zo 3 a 4 visjes in de vijver gevangen en naar binnen gewerkt. In sommige gevallen is er ook een tweede ijsvogeltje aanwezig. En nu maar hopen op een leuk broedkoppel in 2020!

Foto: Helma Hoek