Jongleren met een visje!

Het zijn drukke tijden voor de ijsvogeltjes. Dagelijks moeten er de nodige visjes worden gevangen. Om het visje met de kop eerst naar binnen te werken wordt deze in de lucht omgegooid.

Foto: Petra Buhrer.

Corona tijdperk.

Nu Nederland gebukt gaat onder de Corona crisis krijgen wij veel vragen van fotografen en / of bezoekers. Via deze berichtgeving willen wij u verder informeren omtrent de laatste stand van zaken. Op dit moment zijn wij nog open. Uiteraard hebben wij ons zelf ook de vraag gesteld of we ook moeten gaan sluiten. Wij hebben op de achtergrond hierover ook veel contact gehad met andere hut-eigenaren. Een groot verschil hierin is dat onze hut op eigen (privé) terrein bevindt en hierop meer toezicht mogelijk is en veel gemakkelijker schoonmaakwerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Uiteraard houden wij ook de berichtgeving van…

Meer lezen…..

IJsvogel overwintert graag bij fotohut Alblasserwaard.

Het vrouwtje ijsvogel is vrijwel dagelijks een verschijning voor de fotohut. Het dagelijkse aanbod van visjes zorgt er voor dat het ijsvogeltje dagelijks komt vissen voor de hut. Dagelijks worden er zo 3 a 4 visjes in de vijver gevangen en naar binnen gewerkt. In sommige gevallen is er ook een tweede ijsvogeltje aanwezig. En nu maar hopen op een leuk broedkoppel in 2020!

Foto: Helma Hoek

Wil jij ook steenuiltjes fotograferen?

Dit kan bij collega huteigenaren van ons in Uden. Je zit in een camouflage tentje op ongeveer 7 meter van de setting. Om 17:30 verzamelen zodat je liefst voor 18 uur er klaar voor zit.
Normaal gesproken laten de uiltjes niet lang op zich wachten. Het licht komt de hele avond van achteren en je hebt dus prachtig en lang licht. Voor de lay-out mag je zelf wat meenemen, dit kan worden geplaatst in overleg met evt andere fotografen. Tentjes zijn aanwezig, je moet buiten je foto spullen alleen een stoeltje meenemen.
De kosten zijn 75 euro.
Voor reserveren en info mail naar steenuiltjes.oss@gmail.com